Buikberichten

Voor iedereen zonder facebook, deze pagina met Buikberichten. Niet aan facebook doen is trouwens hip. Dus over een jaartje of tien stop ik er ook mee. 

29 oktober 2020

Eindelijk weer een nieuw buikbericht met de melding dat mijn tweede manuscript voltooid is en de zoektocht naar een geschikte uitgeverij is begonnen. De ervaring heeft me geleerd dat het een kwestie is van heel veel geduld hebben, maar los van dit soort details kan ik me voorstellen dat je benieuwd bent naar het onderwerp van dit tweede boek. Fans van Buikschuif  zijn gewaarschuwd: Het is geen vervolg, maar een totaal ander boek met als thema: Buitenaards Leven! 

6 juni 2019

Gisteren een berichtje van mijn uitgever ontvangen: NBD Biblion, (de boekhandel voor bibliotheken) die onder andere alle openbare bibliotheken in Nederland informeert over boeken die interessant zijn om aan te schaffen en daarbij ook recenseert, heeft een hele toffe recensie over Buikschuif geschreven. In verband met copyright mag ik de recensie niet overnemen, maar een enkele zin citeren mag wel. Dat wordt natuurlijk de meest commerciële zin:
"Een bitterzoete, wranggrappige, originele, deels autobiografische novelle, die de aandacht tot het eind vasthoudt."   (Bron: NBD Biblion, 04-06-2019)

 27 Maart 2019 

Feestje voor elke schrijver, dus ook voor mij, is aandacht voor het boek in de media. Bijzonder prettig daarom dat VPRO Boeken Buikschuif een plekje in de VPRO gids heeft geschonken!  https://www.vpro.nl/boeken/artikelen/tips/maart-2019/Johanna-van-Sabben.html

 

27 januari 2019

Met enig tromgeroffel kondig ik hierbij aan dat ik met mijn tweede boek begonnen ben. Vermoedelijk haal je zo'n trommel pas uit de kast als een boek af is. Omdat ik mezelf in de verste verte nog niet aan een tweede boek zag beginnen, vind ik het toch een roffeltje waard. Met enige regelmaat en zachte dwang werd me de afgelopen tijd gevraagd vooral aan een volgend boek te beginnen. Op zo'n vraag maakte mijn ego wel wat danspasjes, alleen bleven de schrijfvingertjes in ruste.

Tot het idee voor komende boek me als een geschenk in de schoot geworpen werd. Voelt als een niet geplande zwangerschap, draagtijd onbekend.

10 oktober 2018 

Op deze datum ben ik één van de gasten bij de Zutphense dichterskring Kopwit. Het programma begint om 20.30 in Grand Café Pierrot. 

Ben echt lekker op tijd om dit te vermelden, want dat is dus vandaag. Maar eerder dacht ik er niet aan. Ja, je hebt een dingetje of je hebt het niet.  

15 juli 2018

 

Meerdere schrijvers van uitgeverij Van Warven, waaronder ik, zetelen in het groen met onze boeken op de literaire middag in De Levenstuinen van het Groot Hontschoten in Teuge. 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-youtube