top of page

Boekberichten

Voor iedereen zonder facebook, deze pagina met Boekberichten. Niet aan facebook doen is trouwens hip. Dus over een jaartje of tien stop ik er ook mee. 

16 december 2022

Naar aanleiding van een interview staat er in het januarinummer van ParaVisie- Magazine een uitgebreid artikel over mijn boek. Het is een mooi stuk geworden!  

27 mei 2022

Raket

De lancering is een feit, vanaf heden is mijn boek te koop! Dat wil zeggen, mijn uitgever heeft ze vrijgegeven voor de verkoop. Dat vraagt natuurlijk enige digitale verwerkingstijd bij alle aanbieders, maar het licht staat op groen.  

18 mei 2022

American Star

Vandaag staat er een uitgebreid stuk in de Volkskrant over de ufo-hoorzitting in het Amerikaanse congres. Hoe die hoorzitting verliep, is te lezen in het artikel van George van Hal, wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Ondanks het genoemde geklungel tijdens dit congres, staat vast dat de sinds vorig jaar begonnen serieuze aandacht voor het fenomeen, niet afgenomen is. 

12 december 2021

3D Shapes

Afgelopen zes weken was er op NPO3 een toegankelijke en onderhoudende documentaireserie over buitenaards leven, gepresenteerd door Georgina Verbaan. Het heet: Ben ik hier alleen. Erg leuk om te zien als je je nog niet eerder in het fenomeen verdiept hebt. Ook als je dat wel hebt trouwens. Indien gemist, lekker terugkijken!

11 november 2021
papieren vliegtuig

Het zover. Ik heb contact met een leuke uitgever en we zijn het eens geworden.
Nu alvast lekker aan het werk met haar suggesties ter verrijking van het geheel.
Wordt vervolgd! 

3 juni 2021

3D-hoofd

Het 20.00 journaal bleef niet achter. Vandaag kreeg het item van 25 mei hieronder, maar liefst 2 minuten en 48 seconden aandacht. Zat ook een leuk filmpje bij van een vrouwelijke straaljagerpiloot, tevens ooggetuige van een UAP. ( UAP is het andere woord voor UFO, om het allemaal wat minder zweverig te maken. Het betekent: Unidentified Aereal Fenomena en ondanks mijn eigen gelovige status betreffende dit onderwerp, kan ik het toch niet laten om te vermelden dat je UAP uitspreekt als UWAP, kortom, hierbij lanceer ik de geboorte van het woord Uwappie. 

25 mei 2021

American Star

Gisteravond werd er bij Opruim aandacht besteed aan het te verwachten UFO rapport vanuit het Pentagon. 

Aanbevolen

1 mei 2021

En dan deze week een prachtig artikel in Volkskrant Magazine over Ufo's.  

22 april 2021

relaxed Yolk

Alleen als ik een heel goede reden heb, ongeveer eens in de vijf jaar, koop ik een weekblad. Dit keer werd het de Nieuwe Revu. Zeg maar eens nee tegen welk blad dan ook dat het aandurft om verspreid over twee nummers, zo’n dertig pagina’s te spenderen aan het door de journalistiek meest gemeden onderwerp: buitenaards leven. Het past allemaal in de aanloop naar wat ik hieronder geplaatst heb. Mijn manuscript is op het juiste moment klaar en er is een uitgever die dat ook vindt. Hij/zij weet het alleen nog niet en ik doe alsof ik rustig afwacht. 

24 maart 2021

zwemmen Astronaut

Vandaag heb ik kennisgemaakt met ... De UUR show. Na het uit de kast komen met mijn passie voor buitenaards leven en het manuscript dat er op volgde, valt deze onthulling uiteraard in het niets. Maar Bram Rosa van ufomeldpunt.nl liet op facebook weten dat hij was uitgenodigd voor dit programma. Het item gaat over het feit dat het Amerikaanse ministerie van defensie op 1 juni van dit jaar een rapport publiceert met daarin niet eerder vrijgegeven ufomeldingen:

https://www.kijk.nl/programmas/5-uur-show/zyjZ13c9Kxe/seizoen/149439016258/afleveringen/video/empty_episode-5-uur-show-s1-e157-2021-03-23/o9PRxdSbRaQ

Het item begint na 4 min. en 30 sec. 

29 oktober 2020

planeet
sterren

Eindelijk weer een nieuw boekbericht met de melding dat mijn tweede manuscript voltooid is en de zoektocht naar een geschikte uitgeverij is begonnen. De ervaring heeft me geleerd dat het een kwestie is van heel veel geduld hebben, maar los van dit soort details kan ik me voorstellen dat je benieuwd bent naar het onderwerp van dit tweede boek. Fans van Buikschuif  zijn gewaarschuwd: Het is geen vervolg, maar een totaal ander boek met als thema: Buitenaards Leven! 

6 juni 2019

rinkelende telefoon
Gisteren een berichtje van mijn uitgever ontvangen: NBD Biblion, (de boekhandel voor bibliotheken) die onder andere alle openbare bibliotheken in Nederland informeert over boeken die interessant zijn om aan te schaffen en daarbij ook recenseert, heeft een hele toffe recensie over Buikschuif geschreven. In verband met copyright mag ik de recensie niet overnemen, maar een enkele zin citeren mag wel. Dat wordt natuurlijk de meest commerciële zin:
"Een bitterzoete, wranggrappige, originele, deels autobiografische novelle, die de aandacht tot het eind vasthoudt."   (Bron: NBD Biblion, 04-06-2019)

 27 Maart 2019 

Feestje voor elke schrijver, dus ook voor mij, is aandacht voor het boek in de media. Bijzonder prettig daarom dat de VPRO Buikschuif een plekje in de gids heeft geschonken! Dat mijn werk daarin per abuis autobiografisch wordt genoemd, in plaats van semi-autobiografisch, vind ik dan ook niet erg, maar om verwarring bij de lezer te voorkomen, noem ik het hier toch even. 

https://www.vprogids.nl/boeken/tips/2019/Johanna-van-Sabben---Buikschuif.html

27 januari 2019

Marching Drum

Met enig tromgeroffel kondig ik hierbij aan dat ik met mijn tweede boek begonnen ben. Vermoedelijk haal je zo'n trommel pas uit de kast als een boek af is. Omdat ik mezelf in de verste verte nog niet aan een tweede boek zag beginnen, vind ik het toch een roffeltje waard. Met enige regelmaat en zachte dwang werd me de afgelopen tijd gevraagd vooral aan een volgend boek te beginnen. Op zo'n vraag maakte mijn ego wel wat danspasjes, alleen bleven de schrijfvingertjes in ruste.

Tot het idee voor komende boek me als een geschenk in de schoot geworpen werd. Voelt als een niet geplande zwangerschap, draagtijd onbekend.

10 oktober 2018 

veer 4

Op deze datum ben ik één van de gasten bij de Zutphense dichterskring Kopwit. Het programma begint om 20.30 in Grand Café Pierrot. 

Ben echt lekker op tijd om dit te vermelden, want dat is dus vandaag. Maar eerder dacht ik er niet aan. Ja, je hebt een dingetje of je hebt het niet.  

15 juli 2018

aquarel Leaves

 

Meerdere schrijvers van uitgeverij Van Warven, waaronder ik, zetelen in het groen met onze boeken op de literaire middag in De Levenstuinen van het Groot Hontschoten in Teuge. 

bottom of page