Pers

Op de ochtend van 18 juni 2015 deed het gerechtshof te Arnhem uitspraak over het hoger beroep in de zaak tegen de neuroloog die ik genoemd heb in mijn voorwoord. Zijn naam is nergens in mijn novelle of op de website geschreven. Hij detoneert met de klank van mijn verhaal, hoort er niet in thuis.

 

Onderstaande filmpjes plaats ik om iets van mezelf én vooral iets over mijn moeder te laten 'zien'. Na afloop van de zitting werd ik geïnterviewd door RTV OOST.  Het voegt qua inhoud niet veel toe aan de eveneens hieronder geplaatste opname waarin ik 's avonds bij Jinek aan tafel zit. Hooguit dat ik mezelf meer herken tijdens de eerste opname, waarin ik versuft sta bij te komen van het onthutsende arrest, dan in de keurig geschminkte versie van mezelf bij Jinek.

 

Tijdens het gesprek met RTV OOST wordt mij gevraagd of je kunt stellen dat justitie gefaald heeft. Een vraag die ik niet goed wist te beantwoorden, omdat het begrip justitie in deze context uit twee verschillende componenten heeft bestaan. Namelijk in eerste instantie het OM te Almelo, die de zaak jaren in een lade heeft laten liggen waardoor de schuldvraag verjaard was. Ja, zij hebben meer dan gefaald. Maar het OM uit Rotterdam had het goed aangepakt en dat kon ik onmogelijk als falen ervaren. Ik probeerde dus twee verschillende OM's in één antwoord te verwerken en dat ging mijn capaciteiten van dat moment te boven.

 

Desalniettemin: Het was een wonder dat ik nog redelijk uit mijn woorden kwam, zeker tijdens de opname bij Jinek: Vroeg opgestaan na een slapeloze nacht, samen met mijn familie de uitspraak in het Gerechtshof aangehoord, daarna de media die buiten de rechtszaal op ons stond te wachten. Weer naar huis, een cameraploeg van RTl nieuws over de vloer en een telefoontje of ik ' s avonds bij Jinek aan wilde schuiven. Dat zag ik mezelf helemaal niet meer doen, maar ik besefte goed dat het een nu of nooit kans was om ... ach, misschien alleen maar om me gesteund te voelen. 

 

Van de camera's of het publiek was ik me die avond niet bewust. Ik zat er wel, maar voelde bijna niets meer. Het hielp me te zeggen wat ik te zeggen had. Lang leve de hyperfocus. 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-youtube